Anders Leijon, Einar Mattsson uppskattar Rörgruppens öppna priser

Anders Leijon, inköpschef på Einar Mattsson Byggnads AB, om vikten av långsiktighet och det lilla extra.

Hur kommer det sig att Einar Mattsson Byggnads AB har anlitat Rörgruppen sedan 1980-talet?

Vi värdesätter långsiktighet och Rörgruppen motsvarar vad vi vill ha av en partner: kvalitet, de levererar vad de lovar, förstår oss och har en bra företagskultur. Vårt samarbete bygger på tillit och engagemang. Vi vet att vi får vad vi förväntar oss, ofta lite mer. Det är ett väldigt bra företag.

Ni får lite mer säger du. Kan du ge ett exempel?

Vi kan tro att vi har den bästa lösningen, men Rörgruppen kan föreslå ett bättre alternativ, trots att det innebär en sämre affär för dem. Det gör inte alla. Jag kan få råd av dem även om vi inte jobbar i ett projekt just då.

Fler skillnader jämfört med andra leverantörer?

De måste vara vaccinerade mot sämre medarbetare. Vi ber aldrig om särskilda arbetsledare eller montörer för att de ska få ett jobb. Det gör vi ibland med andra. Jag har faktiskt aldrig hört någon klaga över Rörgruppens projektledare eller montörer. Det är ovanligt.

Vad mer är viktigt för dig som inköpschef?

De lämnar alltid kompletta priser, ’glömmer’ inget och håller priset. De kör alltid med öppen redovisning av kostnader. Alla på Einar Mattsson Byggnads AB kan nog skriva under på att man slipper vara orolig för att bli lurad när Rörgruppen går på löpande räkning.

Anders sammanfattar…

Rörgruppen i tre ord: Ärlighet, kvalitet och långsiktighet.